Vi har solgt FLSmidth – aktien har nået fair værdi

23. maj 2017

Efter flere års ejerskab har vi nu solgt foreningens aktier i FLSmidth. Selskabet var både en del af porteføljen i Stonehenge Globale Valueaktier og Stonehenge Value Mix.

Vi har i bund og grund stadig en meget positiv vurdering af selskabet. Ovenpå det seneste års kraftige kursstigning, er aktien dog blevet for dyr til at vi kan beholde den i porteføljen. Aktien er således steget over 85% siden bunden i starten af 2016 og handler nu meget tæt på vores beregnede fair værdi. Dermed er der hverken et tilstrækkeligt stort langsigtet potentiale i aktien eller en tilstrækkelig sikkerhedsmargin.

Der er bedre muligheder i andre selskaber, og vi forventer i stedet at øge positionerne i nogle af foreningens øvrige investeringer – primært i konjunkturfølsomme selskaber med stor eksponering mod det europæiske opsving.

Aktieporteføljen består nu af 36 store globalt orienterede selskaber med stabil indtjeningsfremgang og lav gæld. Baseret på indtjeningen i de seneste kvartalsregnskaber har porteføljen et samlet potentiale på knap 123% – på lang sigt.

 

Skal vi hjælpe med at sikre din investering?

Ring til os
Skriv til os
Besøg os

Vi glæder os til at møde dig.