Svækket Trump har ramt aktiekurserne

18. maj 2017

De toneangivende amerikanske aktieindeks faldt i går knap 2% – og det var de største fald i 8 måneder. Kursfaldene skyldes en øget politisk usikkerhed i USA, men vi ser umiddelbart ingen grund til bekymring på længere sigt.

Trump er kommet i stor modvind ovenpå hans fyring af FBI’s direktør i sidste uge. Mange betragter fyringen som en ulovlig handling og sammenligner med Watergate skandalen i 1974, hvor præsident Nixon endte med at gå af i utide. Aktiemarkedet reagerer således negativt, fordi det ikke helt kan udelukkes, at Trump ender med at lide samme skæbne. På nuværende tidspunkt er det dog et ret usandsynligt udfald, men sagen vil som minimum svække Trumps handlekraft i en periode. Det vil gøre det endnu sværere for ham at få den ventede skattereform gennem Kongressen og det kan også skabe yderligere usikkerhed i relation til den spændte situation mellem Nordkorea og USA.

Vi anerkender den øgede usikkerhed, men som udgangspunkt er der langt mere tale om en politisk usikkerhed end om en økonomisk usikkerhed. Den amerikanske økonomi er i gang med et meget robust økonomisk opsving, som med stor sikkerhed vil fortsætte uanset om skattereformen bliver en realitet eller ej og uanset om præsidenten bliver tvunget til at gå af eller ej. Det er senest blevet bekræftet af selskabernes netop aflagte kvartalsregnskaber. Vores fonde har desuden en markant overvægt at europæiske aktier på omkring 70% og er derfor mere afhængige af den europæiske økonomi – og i Europa er den politiske usikkerhed aftagende samtidig med at økonomien er klart på vej op i gear.

Som udgangspunkt tager vi derfor uroen med sindsro og fastholder vores generelle anbefaling om en maksimal eksponering mod aktiemarkedet. Men vi holder selvfølgelig øje med udviklingen.

 

Skal vi hjælpe med at sikre din investering?

Ring til os
Skriv til os
Besøg os

Vi glæder os til at møde dig.