Status på det franske præsidentvalg

24. april 2017

Macron og Le Pen fik flest stemmer ved første runde af valget og går dermed videre til anden runde den 7. maj. Macron fik 23,8% af stemmerne og Le Pen fik 21,5% af stemmerne. De endelige resultater lå dermed meget tæt på meningsmålingernes forudsigelser – også for de øvrige kandidaters vedkommende. Det øger derfor også troen på meningsmålingernes forudsigelser for anden runde af valget, som peger på en meget klar sejr til Macron med mindst 60% af stemmerne.

Selvom intet er helt sikkert før den 7. maj er der nu en overordentlig stor sandsynlighed for, at Macron bliver Frankrigs næste præsident. Det reducerer risikoen for et sammenbrud af Eurozonen markant. Dermed er vejen banet for et lettelsens suk på aktiemarkedet og et meget positivt aktiemarked i de kommende dage.

Hvis Macron som ventet løber af med den endelige sejr, tror vi, at aktiemarkedet grundlæggende vil begynde at fokusere mere på den gode økonomiske udvikling i Eurozonen og mindre på den politiske usikkerhed. Det vil betyde yderst positive aktiemarkeder – også på længere sigt.

 

Skal vi hjælpe med at sikre din investering?

Ring til os
Skriv til os
Besøg os

Vi glæder os til at møde dig.