Pas på FANG-aktierne!

Oprindelig publiceret 24. januar 2018, figur opdateret pr. 5. december 2018

Aktierne i det såkaldte FANG+ indeks er løbet løbsk og er efter vores vurdering ramt af en spekulativ boble. Det drejer sig om nogle af verdens allerstørste selskaber som Facebook, Amazon, Netflix og Google. Disse selskaber har på dygtig vis tjent masser af penge på online forretningsmodeller – og står utvivlsomt overfor en lys fremtid. Væksten i de online forretningsmodeller bygger på en ægte revolution, men investorernes forventninger er nu blevet urealistisk optimistiske. Smartphonen, sociale medier, online salg, online reklame, dag-til-dag levering og cloudtjenester har været en stor del af vores alles hverdag i mange år – og derfor er det tankevækkende, at det først er indenfor de seneste 2 år er det pludselig for alvor slår igennem i aktiekurserne. IT-boblen omkring årtusindskiftet viste, at aktiekurserne sagtens kan falde betydeligt, selvom den bagvedliggende forretningsmodel er en kæmpesucces. Det kan ske, hvis aktierne er blevet for dyre – og mange af FANG-aktierne er netop blevet ekstremt dyre. Vi ser den meget usædvanlige prisfastsættelse og kursudvikling som klare tegn på en boble.

 

Markedets eufori over gigantaktierne i FANG+ indekset er stadig stor, men pas på med at hoppe med på vognen. Vi ser en høj risiko for, at FANG-boblen brister i løbet af året. Derfor anbefaler vi helt generelt, at du forbereder dig på et markant stemningsskifte, hvor cykliske aktier i almindelighed og FANG aktierne i særdeleshed pludselig begynder at falde. Til gengæld tror vi, at de defensive valueaktier får et stærkt comeback efter de seneste års sløje afkast.

 

Figur 1: Udvikling i FANG++ indekset sammenholdt med Nasdaq omkring årtusindskiftet

FANG++ indekset består af Facebook, Amazon, Netflix, Google, Apple, Tesla, NVIDIA, Twitter, Baidu og Alibaba samt kryptovalutaen Bitcoin.

Bemærk, at historiske afkast ikke er en pålidelig indikator for fremtidige afkast.

 

Skal vi hjælpe med at sikre din investering?

Ring til os
Skriv til os
Besøg os

Vi glæder os til at møde dig.