Novo Nordisk: Kraftig overreaktion

28. oktober 2016

Novo Nordisk har i dag offentliggjort kvartalsregnskab og ledelsen halverede i den forbindelse selskabets langsigtede vækstmål. Selskabet har tidligere forventet en vækst i driftsoverskuddet på 10% om året, men forventer nu kun 5% vækst om året. Det har medført et kraftigt fald i kursen på ca. 15% i dag og bringer årets samlede kursfald op på hele 40%. Kursen er dermed tilbage på samme niveau som i 2014.

Selskabet indgår både i vores rene aktieportefølje og vores blandede porteføljer med en andel på 2-4% og har dermed påvirket afkastet negativt i år.

Vi ser kursfaldet som en kraftig overreaktion. Selskabet tjener stadig rigtig mange penge og dagens regnskab var faktisk lidt bedre end ventet målt på indtjeningen her og nu. Novo forventer ikke lavere indtjening, men ”blot” at stigningen i indtjeningen ikke bliver helt så stor som tidligere ventet. At aktien er faldet så meget skyldes, at mange investorer havde ventet en langt større vækst i de kommende år, og derfor helt ukritisk sælger aktien fra nu. Det er ofte det man ser, når en meget populær aktie skuffer. Set med vores øjne er Novo Nordisk dog stadig en særdeles attraktiv aktie på lang sigt. Når vi prissætter en aktie, tager vi altid afsæt i fakta. Vores beregning af den fair værdi er derfor baseret på den realiserede indtjening, samt ledelsens forventning til næste års indtjening. Baseret på denne indtjening ”burde” aktien koste 614 kr. før dagens regnskab og 604 kr. efter regnskabet. Der er altså et langsigtet potentiale på hele 150% baseret på den nuværende kurs.

Vi forventer dog ikke, at Novo Nordisk pludselig vender rundt og stiger kraftigt på kort sigt. Usikkerheden om det forestående præsidentvalg i USA har trukket ned i kurserne på de fleste medicinalselskaber i år, da markedet forventer, at en sejr til Hillary Clinton vil medføre en strammere regulering af medicinpriserne i USA. Det er bl.a. derfor Novo har nedjusteret den langsigtede vækstforventning, som dog også skyldes et allerede synligt prispres og pres fra kopiprodukter. Kursen på Novo Nordisk vil først begynde at stige, når stemningen bedres, og det kræver at vi kommer på den anden side af præsidentvalget, samt at investorerne bliver mere sikre på de kommende års vækstudsigter. Vi ved således ikke, hvornår aktien begynder at stige igen, men vi er til gengæld meget sikre på, at kursen vil stige kraftigt på lang sigt. Med et potentiale på 150% baseret på selskabets nuværende indtjening – som med stor sandsynlighed vil stige yderligere i de kommende år – er vi således meget komfortable med at have aktien i porteføljen.

novo

 

 

Skal vi hjælpe med at sikre din investering?

Ring til os
Skriv til os
Besøg os

Vi glæder os til at møde dig.