Kraftige kursfald på aktiemarkedet pga. virusudbrud

Udbruddet af coronavirussen COVID-19 har udløst en kraftig negativ reaktion på aktiemarkedet og det globale aktiemarked er nu faldet 7,1% fra toppen den 12. februar.

Antallet af nye smittede med COVID-19 falder aktuelt i Kina, hvor udbruddet startede, men stiger til gengæld kraftigt udenfor Kina. Mindst 80% af de smittede har milde symptomer og mange er tilsyneladende slet ikke klar over, at de har eller har haft virussen. Det øger sandsynligheden ganske markant for, at der er en global pandemi undervejs.

Taktisk set kan aktiemarkedet derfor sagtens falde yderligere i de kommende uger og måneder, hvis der kommer klare tegn på global spredning. Selv i denne situation bør en langsigtet investor dog som udgangspunkt bevare roen og undgå følelsesdrevne beslutninger. På baggrund af den nuværende information er det efter vores vurdering mest sandsynligt, at aktiemarkedet vil fortsætte med at stige på lang sigt – selvom de menneskelige omkostninger ved en alvorlig global pandemi kan blive meget store.

I denne præsentation kan du se mere om, hvordan vi når frem til den konklusion. Ønsker du en mundtlig uddybning er du meget velkommen til at kontakte os.

Se præsentationen:

Link

Skal vi hjælpe med at sikre din investering?

Ring til os
Skriv til os
Besøg os

Vi glæder os til at møde dig.