Indblik i porteføljen: Endnu en opjustering fra Matas

Med opjusteringen i fredags er det nu andet kvartal i træk, at Matas opjusterer deres forventninger til indeværende år. Opjusteringer har langt fra været hverdagskost i Matas og vi er i indeværende regnskabsår virkelig blevet bekræftet i, at selskabet ikke længere er i krise. Det vidner vores beregnede fair værdi på Matas også ret tydeligt om (se figur 1). Den fair værdi er et udtryk for, hvad indtjeningen i Matas “burde” være værd på lang sigt fratrukket eventuel gæld og justeret for vores risikotillæg.

 

Figur 1: Vores beregnede fair værdi på Matas

Kilde: Stonehenge Fondsmæglerselskab

 

Figuren viser perioden under den nye direktør, Gregers Wedell-Wedellsborg, som overtog tøjlerne tilbage i efteråret 2017. På det tidspunkt var Matas under stort pres fra den nye spiller på markedet, Normal, samt hele digitaliseringsbølgen, hvor Matas slet ikke havde foretaget de vigtige investeringer i deres online salgskanal, som var nødvendige for at være rustet til den nye digitale virkelighed. Som tidligere e-commerce direktør i Coop Danmark og med baggrund i bestyrelsesarbejde i flere digitale iværksættervirksomheder vurderede vi, at Gregers havde de rette kompetencer til at vende den negative udvikling, og vi besluttede derfor at fastholde vores aktier i Matas, selvom kursen var under pres.

 

Det er en ret vild transformation, som Matas har været igennem i de få år under Gregers ledelse. Et eksempel er onlinesalget, som er gået fra stort set ingenting til nu at udgøre mere end en fjerdedel af omsætningen (se figur 2) og nu har så stor betydning, at der selv i et svagt kvartal for deres fysiske butikker stadig leveres en tocifret toplinjevækst. Den stærke udvikling betyder, at omsætningen allerede i år forventes at lande over 4 mia. danske kroner, altså to år før Gregers oprindelige plan. De langsigtede ambitioner ser derfor på nuværende tidspunkt meget konservative ud, og derfor er der høj sandsynlighed for at Matas inden for de næste par kvartaler kan komme med en opjustering af deres langsigtede ambitioner. Matas står på et godt fundament nu, og vi er så fortrøstningsfulde på Matas fremtidsudsigter, at vi har købt yderligere op i aktien.

 

Figur 2: Matas salg opdelt i online salg og salg i de fysiske butikker

Kilde: Matas

 

Vores aktieportefølje består aktuelt af 33 nøje udvalgte selskaber, herunder Matas. Bemærk derfor, at den fremhævede investering ikke må opfattes som en isoleret købsanbefaling, men skal ses i sammenhæng med porteføljens samlede eksponering mod udvalgte markedstendenser, sektorer og lande.

 

Skal vi hjælpe med at sikre din investering?

Ring til os
Skriv til os
Besøg os

Vi glæder os til at møde dig.